viernes, 6 de marzo de 2009

Inversions en el patrimoni arquitectònic i museístic


El Departament de Cultura i la Diputació de Girona, han acordat una inversió de 6,5 milions d'euros per a la recuperació de cinc monuments de les comarques gironines.

La injecció de 5 milions es destinarà a cinc monuments declarats com a Bé Cultural d'Interès Nacioinal (BCIN) i són: el Monestir de Sant Feliu de Guíxols, Castell de Montsoriu, Monestir de Santa Maria de Ripoll, Ciutadella de Roses, i el Sant Sepulcre de Palera.

En resum una elecció que s'ha près tenint en compte el seu valor patrimonial, les patologies estructurals i constructives , l'equilibri territorial, la projecció social i la continuïtat dels projectes.

Pel tema de la millora de patrimoni museístic es destina 1,5 milions d'euros, base per la creació i de la Xarxa de Museus Locals de Girona amb l'objectiu de promocionar el patrimoni cultural, la formació i la documentació.
Bons aires per un inici de coordinació en política de restauració i promoció museística entre que aportaràn a aquests monuments no només una nova projecció social sinó també la consolidació d'uns projectes en latent transformació.

1 comentario:

Helena Bonals dijo...

No sabia que existia el BCIN. Sóc molt escèptica amb aquestes valoracions, mai som prou objectius. Però suposo que s'ha de fer.