domingo, 1 de marzo de 2009

Del Mite al Fetixisme



Per tots és sabut que el mercat de les arts ha estat sempre regit per la llei de l'oferta i la demanda, i que d'entre aquesta i les altres premises que aporten el valor de la peça la procedència és un factor clau.

Art Price informa del record de subhasta de Pierre Bergé de peces oficiada al Grand Palais de Paris per Christie's del 23 al 25 de febrer d'enguany. Una marató de tres dies que ha aconseguit el record de les subhastes de col.leccions privades. Un conjunt d' antiguitats , escultures i pintures procedents de la col.lecció privada d' Yves Saint-Laurent.

Mentre el AMCI (Art Market Confindence Index) està en números vermells, la venta de la col.lecció privada d’Yves Saint –Laurent (comprenia entre d'altres obres de : Munch, Rouseau, Mondrian, Picasso, Léger, Seurat, Modigliani, Klimt...) ha batut records.

Un detall… un joc de tasses de porcellana de Sèvres, que havia sortit a 40.000 euros s'ha venut a 300.000 Euros.

En un mercat en què està a l’ordre del dia hipotecar obres d'art per poder mantenir el ritme de vida, un estat d’euforia temporale , fruit de l’aparició que provoca la figura pública.



Potser un intent d’assolir la posteritat o la fama., i … segurament un mercat i un públic que confòn mite i fetixisme.

1 comentario:

Unknown dijo...

impressionant, sense comentaris.